Assistansberättigad

Omtanken Dalarna AB är ett företag som sedan 1994 utför personlig assistans till funktionshindrade enligt LSS och SFB. Vi är sedan börja av 2012 godkända av Socialstyrelsen och har därmed tillstånd att bedriva personlig assistans.

Vi är till för alla som är i behov av olika former av personlig assistans och hjälpa dem att få en rikare vardag.
Våra kontor finns i Borlänge och Falun. Våra brukare finns i hela Sverige. Under våren 2012 arbetade cirka 400 personliga assistenter hos oss.

Omtanken Dalarna erbjuder personlig assistans med brukarens behov i centrum enligt följande punkter:

• Vi är till för alla som är i behov av personlig assistans.

• Vi hjälper Dig med att ta vara på Dina rättigheter enligt SFB och LSS (Socialförsäkringsbalken och Lagen om stöd och service).

• Dina assistenter får speciell utbildning för att hjälpa Dig med just det Du behöver.

• Dina assistenter följer med Dig på de aktiviteter som Du själv vill – även semesterresor.

• Alla människor har rätt till ett värdigt liv.

• Vi har personlig jour dygnet runt året om för att Du och Dina assistenter ska känna Er trygga.

 

Vill ni få en krydda eller omväxling i vardagen med skön avkoppling eller möjligheten att vara med om trevliga aktiviteter?

Omtanken Dalarna har en flotte som kan lånas för en fisketur eller bara för att njuta av naturen från vattnet. Flotten finns i en liten sjö belägen i Norbo Finnmark.

Vill man kunna resa utan att boka färdtjänst finns möjligheten att till självkostnadspris låna någon av de två anpassade bilar som finns.

I våra lokaler på Hälsinggårdsvägen i Falun har vi Café verksamhet en gång i veckan. Då alla är välkomna att komma för att umgås och ta en fika med hembakat bröd. Här finns också en massagefåtölj samt ett sinnesrum för den som vill.

Är du förälder/anhörig eller god man/förmyndare till någon som behöver personlig assistans? Kontakta oss på telefon 0240-155 66.